Om mig

Som den skarpsinnige redan gissat heter jag Dan Tilert. Jag bor i närförort till Stockholm med fru och barn. Utbildningsbakgrund är huvudsakligen teknisk fysik och teknologie licentiat, och det är i den ungefärliga genren jag förtjänar mitt dagliga bröd. Uppenbarligen tycker jag en massa saker också, ofta med politisk tillämpning, varför jag startade den här bloggen 2008. Före det hade jag haft en bloggliknande hemsida under några år.

Jag etiketterar bloggen ”Centerpartist i Stockholms stad”, och det är sant men inte heltäckande. Jag är sedan 2012 medlem i Centerpartiet. Jag var nyfiken på hur det var att vara politiskt åtminstone något aktiv i organiserad form, och Centerpartiet tycktes ligga mig närmast. Jag hade redan röstat på C i två riksdagsval och ägnat en del energi åt att propagera för dem, så steget var inte så långt.

Bloggen är dock inte primärt en megafon för Centerpartiet, även om jag inte ska säga att det inte förekommer alls. Det är förstås så att vad jag skriver om politik ofta ligger nära vad Centerpartiet tycker; det var ju den likheten som gjorde att jag valde C. Det är dock inte svårt att hitta frågor där jag inte företräder partilinjen.

Jag skriver inte bara om politik. Ibland skriver jag om någon bok jag läst, ibland något annat. Men det mesta har politisk anstrykning.
Inläggen sorteras i kategorier. En del av dem, som ”politik” är så breda att de ärligt talat är lite meningslösa. Andra är smalare. Vill man till exempel läsa vad jag skrivit om böcker finns kategorin ”bok”. Jag har på sistone skrivit ganska mycket om försvars- och säkerhetspolitik, vilket har kategorin ”ultima ratio regum”. Energipolitik heter ”energetiskt material”. Och så vidare.

Ja och ni fattar förstås utan att jag säger det att vad jag skriver här representerar mig själv, inte med nödvändighet någon annan organisation eller arbetsgivare.

Kommentarer
Det här är i läsare räknat inte en speciellt stor blogg, även om det tycks finnas en trogen skara. Det är inte intrycket man får när man tittar igenom inläggen och nästan alla saknar kommentarer, vilket onekligen ger ett öde intryck.
Saken är den att jag annonserar mina inlägg på Facebook (och Twitter i och för sig), och om det blir någon debatt så sker den oftast i Facebooks kommentarsfält.
Det är förstås kul om det blir diskussion, i alla fall om den är givande. Nackdelen med att den förs på Facebook är att efter någon dag sjunker den undan i sedimenten, och om man sedan läser själva inlägget någon månad senare finns det inget spår av någon följddiskussion.
Därför vill jag passa på att uppmana hugade kommentatorer att, roligt med Facebook-kommentarer som det är (och det är det verkligen, och de har det positiva med sig att i sig dra fler läsare hit), om du vill att din kommentar ska läsas mer än bara någon dag, så är det bästa att kommentera här på bloggen.

Valet 2014
I valet 2014 kandiderade jag till riksdagen, givetvis utan reell chans att komma in men ändå på allvar.
(Jag introducerade min kampanj här.)

Jag fick 133 röster, vilket jag ser som en stor framgång, särskilt som jag inte hade några affischer eller flygblad, inte förekom i tidningar eller tv och inte hade någon kampanjbudget alls. Jag skrev närmare om det här. Räknat i kryss kom jag sjua i Stockholms stad. De som kom före mig var partiledaren, chefsekonomen, Stockholms två profilerade riksdagskandidater, samt två personer som på helt annat sätt än jag har upp- och inarbetade positioner.
Det får jag vara nöjd med.

Kontakt och övrigt
Vill man kontakta mig nås jag lättast på mitt förnamn.efternamn at gmail punkt com.
Jag finns också på Twitter, inte superaktiv men ändå. Där heter jag @DanTilert.
På Facebook skriver jag en del politiskt, men också mycket personligt. Bilder på barn förekommer, liksom mycket trams. Därför tackar jag inte ja till alla vänförfrågningar, speciellt inte om jag i stort sett inte haft tidigare kontakt med förfrågaren. Follow-alternativet finns alltid! Mycket av det jag skriver är publikt. Och så har jag en sida på Facebook kallad ”Dan Tilert – politik” där jag dels annonserar nästan alla blogginlägg, dels lägger upp politiska saker som jag inte finner det absolut påkallat att dränka mina ickepolitiska facebook-vänner i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s