Nu tänkte ni hur?

Vänsterpartiets utrikespolitiske kämpe Hans Linde ryar över att ambassadörer från diktaturer får vara med vid prinsessbröllopet i helgen.
Det är förstås lovvärt om V börjar ta ställning mot diktaturer sådär i största allmänhet, det har inte genomgående varit deras starkaste gren.
Men att börja uppröra sig över att gästerna inte är demokratiskt valda, när det gäller ett kungligt bröllop…? De väljer då sina tillfällen, vänsterpartisterna.

Annons

2 svar to “Nu tänkte ni hur?”

 1. Tobias Says:

  Samtidigt har Sverige monarkin kvar så länge svenska folket väljer regering och riksdag som inte väljer att avskaffa monarkin. Alltså en form av demokratiskt val. Ser vi istället till att ge partier som är emot monarkin en klar majoritet är det också en tidsfråga innan monarkin avskaffas.

  Gilla

  • horvendile Says:

   Visst är det så, möjligen sånär som på att vi ganska länge haft riksdagsmajoritet som i princip vill avskaffa monarkin utan att det hänt.
   Även om monarkin är ett av våra mindre demokratiska demokratiskt fattade beslut så ser jag den inte som ett allvarligt problem i praktiken, och på listan över faktorer jag väger in när jag väljer parti så… tja, finns den nog inte med över huvud taget.

   Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: