Den eviga mobilfrågan (perpetuum mobile)

I min ständiga drift efter något att göra av med pengar på har jag nu fått för mig att det vore roligt med en Android-mobil. Varför det? För att det vore roligt. Jag har en Nokia E71 genom jobbet nu, och den är okej, eller rättare sagt riktigt bra, men rolig kan den inte beskyllas för att vara.

Det här är lite spännande. Jag har hittills i hela min levnad köpt en (1) mobil, 2006. Haft tre totalt, inklusive min E71.

Jag hade initialt tre krav:
* Android. För att det verkar lovande och bra.
* Stor fin skärm. För att det ska vara roligt.
* Ett fysiskt tangentbord. För att jag verkligen, verkligen gillar att ha ett fysiskt tangentbord på telefonen. För att tangentbord på skärmen uppenbarligen är crap. Om de inte var crap skulle det inte behövas en massa algoritmer för att gissa vad man försöker träffa för bokstäver. Med mitt fysiska tangentbord träffar jag rätt tangenter och behöver inte bekymra mig om vad en verbalt underutvecklad ordlista anser. Det här är uppenbarligen något jag känner starkt för.

En scanning av en svenska marknaden gav… noll mobiler som uppfyllde alla kriterier.
Äsch.
Jag kan ju vänta. Det är inte som om jag inte klarar mig med min E71. Så kanske det blir. Men det är roligare att grunna.

Så, något får man göra avkall på.
Min första ansats var SE X10 Mini Pro. Liten skärm, men ett riktigt tangentbord. Och billig. Halleluja!
Men jag har nu förstått att den lilla skärmen antagligen är en allvarlig begränsning.
Jag har sedan pendlat iväg långt åt andra hållet, och andas tungt över Samsung Galaxy S i9000. Absolut inte billig, och inget tangentbord. Men jag tänker, eller snarare fantiserar dåraktigt, att med en så stor skärm så kanske det ändå funkar tillräckligt bra att träffa rätt knapp? Om man använder den i landskapsläge.

Sedan har jag hört synnerligen lösa rykten om en kommande Pro-modell med tangentbord. Det verkar dock bara vara, tja, lösa rykten så här långt.

Vidare verkar det dumt att skaffa något som inte antingen har Android 2.2 (Froyo) eller som man kan vara säker på kommer att få det snabbt. Jag ser ingen anledning att lita på Samsung i det avseendet.

Någon kanske säger HTC Desire. Tja, kanske det, säger jag då.

Och så säger jag: Vad säger ni? Jag vet att minst en telefonintresserad person läser här då och då. Jag är inte så inläst på det här att jag inte tror att det finns folk som kan säga relevanta saker jag inte redan vet. Inte för att jag nödvändigtvis lyder råd, men det är ju kul att nörda ur om något ibland.

Annons

7 svar to “Den eviga mobilfrågan (perpetuum mobile)”

 1. husmus Says:

  Definitivt HTC Desire eller HTC Legend beroende på smak, eller Googles Nexus om du vill vänta lite)..

  Jag har en Samsung Galaxy och nä, skaffa inte en sån. De andra är så mycket bättre!

  Jag vill också ha en telefon med fysiskt tangentbord och jag har för mig att jag hört talas om en.. Återkommer om det!

  Gilla

  • horvendile Says:

   Vad är det som är dåligt med Samsung Galaxy? Den som du har, har den något att göra med 9000? Efter vad jag läst så verkar den vara bättre hårdvarumässigt än HTCs befintliga telefoner. Anledningen till att välja en Desire skulle kunna vara att man inte vill ha en så stor telefon som Galaxy 9000, eller att man tror mer på mjukvaran till HTC.

   Gilla

   • husmus Says:

    Seg ffa. Och går inte (utan krångel) att uppdatera OS eftersom Samsung slutat bry sig! Men jag har en 7500 och inte 9000. Har du läst på http://www.swedroid.se/ ?

    sony ericsson x10 mini pro är den jag tänkte på! liten med tangentbord.. 🙂

    Gilla

 2. Emma Says:

  Vi verkar gå i samma tankar Dan. Jag har också fått för mig att jag vill ha en ny häftigare mobiltelefon, med stor skärm, men kanske inte touchscreen… En Iphone eller en andriod-mobil…

  Jag har just nu en Sony Ericsson som jag ärvt från min Pappa. Vet inte vad modellen heter men den är rätt gammal, bara marginellt bättre än min gamla Nokia 3310.

  För mig är det ett problem att veta vad för abonnemang man skall ha till sin Iphone/Andriod. Jag har aldrig haft ett mobilabonnemang och det lockar egentligen inte att skaffa ett men jag har fått för mig att en Iphone/Andriod-mobil bäst kommer till sin rätt då.
  Jag vet inte…

  Gilla

  • horvendile Says:

   Om man inte vill ha touchscreen så förstår jag inte riktigt varför man skulle vilja ha Android (men vad vet jag). I så fall känns min E71 som ett rätt bra val. Skärmen är iofs inte så stor. Men den är hyggligt kompetent, har tangentbord och Spotify… och så.

   Ska man ha Android eller motsvarande så är det nog ett måste med abonnemang eller motsvarande som ger fastpris för datatrafik. Om man inte gillar att ruinera sig.

   Gilla

 3. R Says:

  Som en liten not kan nämnas att phone 4 kan hantera blåtandstangentbord, ink alla ipad-tangentbord.

  Som en extra kul detalj i sammanhanget kan många SE-telefoner agera blåtandstangentbord. Så du skulle kunna ha en X10 mini pro som tangentbord till en iphone 4. =)

  Gilla

  • horvendile Says:

   Tja, fast då blir det mer pryttel och mek, och då kan jag nästan lika gärna ta min netbook. Okej, inte riktigt, men det är ändå knappast aktuellt att börja släpa runt separata tangentbord. Och jag är hur som helst inte sugen på iPhone.

   Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: