Vad kandiderar Sahlin till egentligen?

Jag har i några inlägg nu beskyllt oppositionen för att bedriva dagispolitik, eller i förekommande fall lågstadiepolitik. Det kan man kanske tycka är orättvist. Men då har man sannolikt inte sett den senaste insatsen på området.
På DN Debatt skriver en bunt Socialdemokrater ”Stoppa hatkampanjen mot Mona Sahlin”. Det är det larvigaste, fjantigaste och barnsligaste jag sett i svensk politik sedan, ja, förra veckan kanske.
Ungefär detta har hänt: Någon lustigkurre har skrivit ihop ett mail som med mer eller mindre (gissningsvis mindre) finess utsätter Mona Sahlin för satir. Några har skickat vidare mailet som kedjebrev. Några av dem som skickat det vidare har varit moderater. Stor ond konspiration alltså.

Men för i helvete.

På Expressen är Bodström ute i samma ärende: ”Stoppa smutskampanjerna mot Sahlin, Reinfeldt” skriver han (eller nå, rubriksättaren) i ett affekterat sammelsurium. Moderaterna bedriver tydligen organiserad smutskastning. Exempel: Ovanstående mail, samt nålsticket om tobleronepolitik för ett par månader sedan.

Men för i helvete.

Partisekreterare Baylan var nyss ute och ylade om samma moderata konspiration.

Kära socialdemokrater.
Väx upp! Ska ni inte ställa er på en scen och grina också? Jag föreslår att ni ropar på fröken, så har vi en fullständig bild av lågstadieoppositionen.

Lyssna nu:
Det finns ingen Stor Konspiration. Det här är helt normala nålstick i en valrörelse, och det är inte som om samma sak inte kommit vänsterifrån. I förra valrörelsen utmålades Reinfeldt som nazist… men vänta nu, varför börjar jag dra upp sådant? Det är inte relevant. Eftersom:
Det här är normala nålstick i en valrörelse.
Hur var det nu, var det statsministerposten Sahlin kandiderade för, eller var det elevrådsordförande? Kan någon påminna mig? Jag får motstridiga signaler här.

Jag har röstat på S förut. Om jag funderade på det i år så skulle sådant här ”De är DUMMA mot mig” får mig att avstå, äcklad.
Om jag ändå tänkte rösta på S så skulle jag i alla fall ha vett att skämmas rejält medan jag gjorde det.

I sina gråtmilda utfall betonar S att de vill diskutera sakpolitik. Jamen gör det då, och håll inte på med sådant här bölande.

Sällan har så många gråtit så mycket krokodiltårar för så lite.
Patetiskt.

Annons

Ett svar to “Vad kandiderar Sahlin till egentligen?”

  1. Ännu en förlorare « Ape reft of his tail Says:

    […] Nu visar det sig att det, till följd av det här intermezzot, är synd om Mona Sahlin. Igen. Det är inte första gången. Vad är det här? Har S bestämt sig för att vinna valet genom att folk ska rösta på dem för […]

    Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: