Fortfarande fel.

S är där igen och pratar om straffskatt på pensionärer.
Jag har sagt det förut.
Pension är, för pensionärer av i dag, inte uppskjuten lön. Det är ett pyramidspel.
Det finns ingen straffskatt på pensionärer. Pensionärer har fått sänkt skatt, bara inte så mycket som löntagare – för vilket det finns goda skäl. Pensionärer i dag har lägre skatt än under förra regeringen.
Hör ni det, S? Det finns ingen straffskatt på pensionärer. Det är bara medelst dagislogik eller ren lögn man kan påstå att pensionärer straffbeskattas.
S säger att pension ska beskattas som lön. Tricket för att komma dit kan antas vara mest att höja löneskatterna.

Jag har alltså redan gått igenom den här idiotiska pensionsargumentationen. I stället för att jag formulerar det på nytt (vilket jag för övrigt inte har tid till nu) rekommenderar jag läsning av den posten, den var bra:
Hur dumma tror de att vi är?

Uppdatering
Nämen titta. I inlägget jag länkar till ovan skrev jag

att Alliansen med sin letargiska inställning till kommunikation skulle orka bemöda sig att gå till motangrepp kan vara för mycket att hoppas på

Nu verkar man dock ha kommit på att det är val snart. Bättre sent än aldrig, kanske. Replik hos SvD. Alltid något.

Annons

4 svar to “Fortfarande fel.”

 1. Calleskalle Says:

  De tror – tyvärr och uppenbarligen – att vi är dumma som tåget. Och jag befarar att de människor de riktar sig till är just det. Skrik ut en lögn tillräckligt högt och tillräckligt många gånger så tror folk att det är en sanning.

  Gilla

 2. Rickard Says:

  Jag tycker verkligen inte dina argument håller i den här frågan. Jag citerar från ”Hur dumma tror de att vi är?”:

  ”Det finns ingen pensionärsskatt. Pensionärerna har under nuvarande regering fått sänkt skatt”

  Argumentet till att det inte finns någon pensionärsskatt är alltså att skatten för pensionärer har sänkts under nuvarande mandatperiod. Okej? Inkomstskatten för arbetstagare har också sänkts, finns inte den heller? Jag förstår faktiskt inte hur du tänker. Du fortsätter längre ner:

  ”Hela grejen är att löntagare har fått sin skatt sänkt mer än pensionärer. Båda har fått det bättre, men löntagarna lite mer.”

  Ja, just det är grejen. Om du genomför förändringar som gynnar en grupp mer än en annan så har man missgynnat den senare, eller ”straffat” if you wish. Ett exempel:

  Eva och Sofia är åtta år. De har båda stukat ena foten och kan inte spela för sitt lag de två sista matcherna i säsongen. Därmed blir de de enda i laget som inte varit med på varje match. Efter sista matchen bjuder tränaren alla i laget på Gröna Lund och låter alla åka så mycket de vill, förutom Eva och Sofia som bara får åka radiobilarna.

  Tränaren säger att det ska löna sig att vara med på alla matcher under en säsong. Vad har de för rätt att beklaga sig? De får ju åka radiobilarna, de har det bättre idag än igår då de inte fick åka något alls!

  Självklart kommer Eva och Sofia känna att de straffas för att de skadat sig.

  Jag förstår om du tycker att det är rätt att beskatta pensionärer hårdare än arbetstagare, jag har hört och förstått argumenten för att gynna arbete, även om jag inte håller med. Däremot tycker jag att det blir fånigt att du skriker ”lögn” varje gång någon påpekar och säger sig vilja ändra på det faktumet.

  Gilla

  • horvendile Says:

   Det jag vänder mig emot är att S i sin kampanj formulerar sig som om det införts en straffskatt på pensionärer, vilket i alla sammanhang av normal läsförståelse givetvis ska tolkas som att det kommit en extra pålaga på pensionärerna. Den argumentation du för är precis den jag tycker hör hemma mer på dagis än i rikspolitik; att alla har det lika dåligt är där att föredra framför att några får det lite bättre och andra mycket bättre. S framställer det som en försämring för pensionärerna, när de faktiskt fått det bättre.

   Ditt exempel är för övrigt missvisande. Bättre hade varit om Eva och Sofia hade blivit för gamla för att vara med i knattelaget. Då tycker jag att det är fullt rimligt att de inte får åka allt när knattelaget är ute på galej.

   Hade S nöjt sig med att tycka att pensionärernas skatt nu ska sänkas till löntagares nivå så hade man kunnat tycka bu eller bä om det, men det hade varit en fråga om tyckande. När de väljer att framställa pensionärernas skattesänkning som en försämring för pensionärerna så vidhåller jag att det är direkt fel, lögn och förbannad dikt.

   Gilla

  • horvendile Says:

   Äsch, svarar man raskt så blir det inte alltid så idealt.
   Så här hade jag kunnat säga, betydligt rappare:
   Man kan ha olika åsikter om vilken politik som bör föras. Men när man beskriver en objektiv förbättring (skattesänkning) som en försämring (straffskatt), då är man intellektuellt ohederlig.

   Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: