Mitt småaktiga gnäll på andra bloggar

Dick Erixon skriver att ”Allt fler i vänstern stöder öppet förtryckets Iran” och exemplifierar med Andreas Malm och Mohamed Omar. Emedan fenomenet som sådant är anmärkningsvärt så tycker jag inte att rubriken är riktigt motiverad. Det har alldeles nyss i denna blogg påpekats att Malm sedan gammalt stöder Hizbollah, och även om Hamas är mer i ropet just nu så är knappast Hizbollah snällare eller mindre Iran-styrda än Hamas. Mohamed Omar har kanske inte öppet stött de här rörelserna förut, men jag har en känsla av att han är en av de här fyrarna som kallas moderat fast ingen vet varför. På rak arm kan jag inte styrka det med mer än den här historien, så jag ska nog inte ropa för högt i just det fallet, jag kan ha fel.
Men ändå synes mig ”Svarte Petter och Spökplumpen stöder öppet förtryckets Iran” vara en bättre rubrik. The ususal suspects alltså.

Annons

%d bloggare gillar detta: