Att röka på

Både DN och SvD rapporterar att Israel använt vit fosfor, som skapar en effektiv rökridå men också ger väldigt obehagliga skador på den civilbefolkning som eventuellt får den på sig – vilket ska ha hänt i det här fallet, enligt palestinska sjukhuskällor.

Det är knepigt att veta hur mycket av rapporteringen från Gaza som man ska tro på, inte minst som Hamas tycks ha sett till att bara ha Hamas-vänliga läkare kvar. Men Israel använde fosfor under kriget mot Hizbollah 2006, så anklagelsen är helt klart plausibel.

Det må inte rent tekniskt vara olagligt att använda det, men det är ändå sådant som Israel måste vara mycket restriktivt med – både av humanitära och krasst imagemässiga skäl. Kan de inte slå två tavelsuddar mot varandra i stället? Det dammar rätt bra det med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s