Två tankar

Igår var det stora antiisraeliska demonstrationer. Fair enough. Att vi har demonstrationsfrihet är överflödigt att påpeka; vidare torde det vara möjligt att framföra någorlunda balanserad kritik mot Israels agerande, och göra detta utan att beblanda sig med öppet judehatande element.
Är det någon som förvånar sig över att det inte blev så?

Precis som för två år sedan viftades det med Hizbollah-flaggor (vad nu de har med Gaza att göra, förutom att de vill döda judar då). Till skillnad från då var däremot Socialdemokraterna väl representerade, av såväl partiledare som fd partisekreterare.
Läs det igen. Mona Sahlin, partiledare för Socialdemokraterna, demonstrerar tillsammans med Hizbollah. Hizbollah, vilka var det nu igen? Ja just ja, det var de här:
Hizbollah säger Hej!
Bilderna ljuger inte. Hizbollah uppmuntrar dödande av judar, kör med Sion vises protokoll och hela paketet.
Å, just ja. Homosexuella och motsvarande lär inte få det för roligt under de här lirarna heller.

Så vad händer härnäst? Kommer den hittills så HBT-tillvände Sahlin att döpa om sitt parti till Nationalsocioaldemokratiska Arbetarepartiet? Nej, givetvis inte. Det är inte rimligt att tro att hon eller de andra partihöjdarna sympatiserar med Hizbollahs och Hamas mål. Men de är tydligen beredda att överse med dem. Bara det är en kall pust från 30-talet. Faktiskt.

Men vad ni verkligen ska läsa är Gudmundsons dokumentarande inlägg om detta. Det, och Erik Svansbos samtal med Stjernkvist om Hizbollah-demonstrationer. Missa inte hakkorsen.

Låt vara att Hamas- och Hizbollah-inslagen i demonstrationerna knappast var dominerande. Man ska inte förledas att tro att det var Hizbollah som ringde upp Sahlin och frågade om hon hade lust att ta en promenad. Men de var där, och S-ledarna verkar inte ha haft något emot det.

Man kan tycka att S-ledningen skulle kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt:
a) Jag gillar inte vad Israel gör nu.
b) Hamas och Hizbollah är jäkligt obehagliga typer som man på inga villkor ska beblanda sig med.
Men nej, efter den första tanken så var det tydligen fullt i huvudet på ledaren för Sveriges största parti.

Annons

3 svar to “Två tankar”

 1. Val: Sammanfattning i halvtid « Ape reft of his tail Says:

  […] Toppföreträdare för Alliansen har, till skillnad från toppföreträdare från oppositionen, åtminstone inte hittills helt obekymrat demonstrerat tillsammans med öppet judehatande element. […]

  Gilla

 2. Juche? Prosit! « Ape reft of his tail Says:

  […] det vill man väl emellanåt, så kan man säga att Sahlin går från klarhet till klarhet: Igår Hizbollahfraternisering, i dag […]

  Gilla

 3. Det försumbara judehatet | Ape reft of his tail Says:

  […] med sådant. Det är inte isolerat till Jämtin. Jag går längre bak i bloggens rullor och hänvisar till när Mona Sahlin, då partiledare, glatt demonstrerade tillsammans med det öppet judehatande […]

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: