Dagens självklarhet på DN Debatt

Det är lite surrealistiskt att det nu är företrädare för kyrkan som på DN Debatt säger det självklara: ”Kyrkans rätt att viga måste nu avskaffas”. De föreslår kortfattat att den juridiska hanteringen av äktenskapet ska ske civilt, och sedan får envar ha vilken religiös ceremoni hon önskar.

Det surrealistiska är att alla regeringar har misslyckats så fullständigt med att komma fram till detta självklara att till och med kyrkan, som man kan tänka sig skulle ha störst intresse i att behålla vigselrätten, kommer ut som vettig innan regeringen gör det.

Missa inte, som comic relief, en fullständigt spårlös formulering mot slutet:

Vi är på väg in i en lågkonjunktur. Den kommer att sätta samhällssolidariteten på prov. Då blir det viktigt att vi genom samverkan mellan alla goda krafter skapar långsiktigt hållbara juridiska former för samlevnad.

Jamenvisst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s