Vänstertrafik

Det skrivs både i DN och SvD om en rapport från Säpo och Brå som undersökt våld från de politiska ytterkanterna – vänster- och högerextremister. Jag tänker inte sammanfatta rapporterna, det görs på länkarna ovan.
På ledarplats skriver SvD att vänstern nu måste hålla rent vänsterut. Det kan tyckas hycklande. Även om extremvänstervåldet hittills är allvarligt och systematiskt riktar in sig på demokratiska institutioner, så har det hittills inte varit dödligt. Extremhögern har ju faktiskt mördat ett antal människor (en av dem syndikalisten Björn Söderberg, vars ena mördare jag hade det tvivelaktiga nöjet att ligga på samma kompani som i några veckor under min militärtjänstgöring (han slutförde den inte)). Extremhögern är beväpnad och farlig.

Men hyckleriet är skenbart. Allianspertierna förser inte extremhögern med infrastruktur. Det finns ingen koppling mellan Folkfronten och Moderaterna. Motsvarande ickeförhållande råder inte på vänsterkanten. Som jag skrivit tidigare så tycks det finnas ett informellt samarbete mellan Vänsterpartiet och de utomparlamentariska grupperna. Kanske inte på partiledarnivå, men som Neuding skriver i ledarartikeln är man även där i bästa fall naiv.

Det betyder inte att vi vet att samma personer som pucklar på meningsmotståndare och vandaliserar demokrati precis dessförinnan fått knogjärnen putsade av den lokala V-ordföranden. Men rent, det är inte vad V håller vänsterut i dag. Och ska man tro företrädarna på Socialistiskt Forum så är det inte av försumlighet som det är så.

Annons

4 svar to “Vänstertrafik”

 1. Daniel Says:

  Jag vill bara påpeka att t.ex. SD är en ganska mörk organisation och man kan hitta ganska nära kontakter mellan dom och moderaterna.
  Det är bara att titta på hur folk har hoppat mellan partierna.

  Gilla

 2. horvendile Says:

  Och om LO-väljarna hade fått bestämma så hade SD kommit in i Riksdagen. Visst har medlemmar gått mellan M och SD, men det är inte samma sak som att M upplåter sin infrastruktur till SD. Och även om så vore så sysslar SD, sitt delvis nazistiska förlutna till trots, inte med våldsdåd – till skillnad från de grupper som det här talades om.

  Gilla

 3. Susz Says:

  här kan du läsa den äkta rapporten:

  http://www.sakerhetspolisen.se/publicerat/nyhetsarkiv/nyheter2007/rapporttillregeringenomvaldsampolitiskextremism.5.5bf42a901201f330faf80002492.html

  fick nog av våldet- hoppade av efter många år…beskriver nazism som en stor sekt.
  Han träder fram öppet och berättar..STRONGT!

  Saxat:
  “Svenska Motståndsrörelsen är den nazistgrupp som Säkerhetspolisen bedömer som det största hotet mot Sveriges inre säkerhet. Den militanta organisationen grundades 1995. Ingen medlem har någonsin tidigare trätt fram och berättat om rörelsen fram tills nu.”
  missade du intervjun 12maj och 14maj? Se dem klicka på länken,
  sök på “Adaktusson- klicka först på 12/5 del 2 är 14maj!

  http://viastream.player.mtgnewmedia.se/player.php?country=se&affiliate=4se

  Gilla

 4. Stockholmsvänstern » Lyckas man inte se skillnad på höger och vänstervåld behöver man nog nya glasögon. Says:

  […] det är samma extremism!,It’s time for freedom loving people to rebel,Ta tag i Vänstervåldet,Vänstertrafik,Det liberala samhället och dess fiender,S, V och MP i Malmö bagatelliserar,Långsiktiga […]

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: