En rubrik

I veckan hade Metro en fet rubrik på förstasidan:
C vill att unga ska få lägre lön
Jag föreslår en alternativ men innehållsmässigt väsentligen ekvivalent rubrik:
Alla partier utom ett tycker att erfarenhet och yrkesskicklighet inte ska betala sig

Jag läste inte artikeln, men det är självklart att jag har lägre lön än kollegor med mer erfarenhet och skillz som i direkt jämförelse med mig skulle prod buttock. Det märkliga är att i vissa yrkesgruppen verkar detta uppfattas som orättvist.

Annons

3 svar to “En rubrik”

 1. Hinken Says:

  Det låter som du sympatiserar med C i alla fall i denna fråga. Nu har visserligen inte jag läst artikeln heller, men tänk om det kan vara så att dom anser att unga ska ha lägre än av bara sakens skull oavsett kompetens? Det går ju åt andra håller med att en ung som är kompetentare än sin äldre kollega bör få högre lön? Därav behöver inte ditt förslag på rubrik vara ekvivalent med deras. 😉

  Människans tendens att fylla ut mönster som saknas. Precis som jag gjorde nu när jag antog att jag visste vad din åsikt var. ^^

  Gillar skarpt din blogg! Räkna med att jag kommer följa den. 😉

  Gilla

  • horvendile Says:

   Tack för berömmet. Varning dock för att jag i allmänhet bara skriver när jag både är tillräckligt upprörd och tycker att jag kan avvara tiden.

   Nu har jag faktiskt läst artikeln, och den var ungefär som man kunde tro. Det rörde ett konkret förslag som möjligen är behäftat med vissa komplikationer, men jag valde att associera till principen i stort. Och visst, även i den gren av arbetslivet där jag håller mig så är säkert försvarliga delar av lönebildningen inte så kopplad till kompetens som man skulle kunna önska. Detta oaktat så tycker jag fortfarande att det verkar som om det i vissa branscher ses som konstigt att en helt grön i yrket tjänar nästan lika mycket som en som har en massa hopsamlad yrkesskicklighet. Det är märkligt.

   Gilla

 2. Hinken Says:

  Jo, jag har själv märkt det. Själv utbildar jag mig till elingenjör, och på samma skola finns det en liknande utbildning som är mer praktiskt inriktad. Dock med mängder av teori. Min utbildning ger en fin titel, deras utbildning ger kompetens. Båda kommer få samma jobb, jag blir den med högst lön. Lika märkligt. 😛

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: