Det trodde man kanske inte

Faith healing går ut på att i stället för att begagna sig av skolmedicin så ska man be för den sjukes tillfrisknande. Som många andra alternativmedicinska metoder i allt väsentligt verkningslöst förstås, och illa om det tränger undan vård som faktiskt har verkan.
Jag läser The Economist, och citerar rakt av:

In an odd footnote to the health-care debate, Christian Scientists are lobbying to make health insurers pay for ”faith healing”. (…) This idea is unlikely to become law, but a former presidential candidate, Senator John Kerry, thinks it respectable enough to merit his support.

Min fetning.
Där ser man.

Annons

2 svar to “Det trodde man kanske inte”

 1. Hinken Says:

  Det står också i gamla testamentet att för att bota en sjukdom (kom inte ihåg vilken) så ska man ha två fåglar (kom inte ihåg vilken sorts fågel heller). Du skär upp den ena fågeln med ritualkniv och häller dess blod på den sjuke. Sen slår du den sjuke med den andre fågeln. Se till att fågeln blir ordentligt nerblodad medan du talar i tungor. När du sedan släpper den stackars fågeln fri så ska sjukdomen vara botad för fågeln tog den med sig, eller vad tanken är.
  Det är naturligtvis trevligt för en inlagd person att få besök av personer och jag tror själv att det påverkar tillfrisknandet positivt. Men jag litar inte särskilt mycket på kristendomens läkekonst.

  Säger som du: Där ser man. 🙂

  Gilla

 2. Johan Says:

  John Kerry är senator från Massachusetts. Christians Scientists har sitt högkvarter där. Jag anara ett samband …

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: