När lillefar super är det rätt

Expressen uppmärksammar en glipa i Lars Ohlys lans för högskattesamhället. Tydligen har han blivit medveten om att höga skatter gör det svårt för fotbollsklubbar att betala attraktiva löner till sina spelare. Fotboll ligger Ohly varmt om hjärtat. Han tycker att det kan vara aktuellt med specialundantag i dessa fall.
Ungefär samtidigt, på Vänsterpartiets partikongress, uttrycks det att det är för lätt att bli rik i Sverige. V i synnerhet är ofta på krigsstigen för att klämma åt ”de rika”, vilket vanligen åsyftar folk med betydligt lägre lön än spelarna i allsvenskan har.
Hur går det ihop?
Det gör det förstås inte.

För några år sedan, efter valet, var V tvungna att skära ned i personalen på sitt ~kansli. Man undantog då ett par personer från turordningsreglerna, med motiveringen att i en liten verksamhet kan sådant vara viktigt för att få saker och ting att fungera. Fint, det kan man väl förstå – om man inte råkar vara vänsterpartist, och har fört mycket oväsen om att just sådana undantag inte ska vara tillåtna.
Hur går det ihop?
Det gör det förstås inte.

Båda exemplen visar med all önskvärd tydlighet att de är helt ute och cyklar, med en kompass som bara pekar mot stålet i den egna cykeln och en karta som inte uppdaterats sedan revolutionsåret -48. Så fort de får ta konsekvenserna av sina egna förslag så slingrar de sig undan. För just dem finns ömmande omständigheter, men andra arbetsgivare och rikingar är onda och ska därmed lida ont.

Hittills tyder mycket på att V får bra betalt för sitt samarbete med S och MP.
Snart i en regering nära dig?

Uppdatering
Efter några veckors betänketid bekräftat Ohly att han inte bara slant med tungan. Jag och DN skriver mer.

Annons

Ett svar to “När lillefar super är det rätt”

  1. Otur när man… tänker? « Ape reft of his tail Says:

    […] Otur när man… tänker? Av horvendile För några dagar sedan intervjuades Lars Ohly i DN. I den aktualiserades ett par uttalanden som jag berörde för några veckor sedan. […]

    Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: