Å andra sidan II

…och just efter föregående inläggs lustmord på Vänsterpartiet levererar Beatrice Ask i Aftonbladet det bästa argementet hittills för just Vänsterpartiet, eller de rödgröna:
”Med vänsterregering blir narkotikapolitiken liberal”
(Tips från ett roligt inlägg av Mattias Svensson på Neo)

Hon har sniffat upp att V, eller åtminstone delar av V, vill lätta på drogrepressionen, vilket råkar vara ett av få försonande drag hos V. Hon passar också på att dra upp sitt haveri i fråga om att drogtesta minderåriga.
Seriöst. Ask måste bytas ut. Inte för att vi skulle få drogliberalisering med en annan borgerlig justitieminister, men kanske vi kunde få någon med lite mer känsla för proportioner och rättsstat.
Lösningen är dock inte att byta till de rödgröna. Som jag skrivit tidigare må regeringen ha vanskött rättsfrågorna, men det finns mycket lite som tyder på att de rödgröna skulle vara bättre. Och V kommer inte att få gehör för någon större drogliberalisering (det är inte ens det de förespråkar). De är nog ändå rätt nöjda med att få ett betydande inflytande över utrikespolitik och ekonomi.

Like This!

Annons

%d bloggare gillar detta: