Ändock, lite SD-taktik

Okej då, vi tar lite SD-taktiserande ändå, det är så inne nu.
Jag skrev visserligen nyss att jag tror att Sveriges demokrati överlever även om Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen och bli vågmästare. Det betyder inte att jag vill se dem där, men det är inte osannolikt att det är så det blir.
Vill man nu motverka det i sitt röstande så mycket som möjligt så finns det en metod som förefaller vara bättre än, tja, alla andra.
a) Rösta på ett annat parti som kommer in i riksdagen. Partier som inte kommer in i riksdagen tar inga mandat från Sverigedemokraterna.
b) Rösta på ett parti i Alliansen.

I skrivande stund är det Alliansen som har störst chans att få egen majoritet i riksdagen och därmed kan göra så att SD inte får inflytande. Därför bör man, om det man tycker är viktigast i valet är att hålla SD borta, rösta på Alliansen. Hade de rödgröna haft ledningen i opinionsundersökningarna hade det omvända förstås gällt, att man i så fall skulle rösta på dem. Men nu är det inte så.
Det är inte ett råd jag förväntar mig, än mindre kräver, att någon rött övertygad ska följa. Jag skulle själv inte göra det (tror jag) om de rödgröna hade ledningen.

Men faktum kvarstår – om man har som högsta prio att hålla SD borta så är det så man bör göra.

Like This!

Annons

%d bloggare gillar detta: