Förrförra veckans citat

Jag har varit borta från allt vad nyhetsmedier heter i en vecka och har inte kommit ifatt. I stället bjuder jag – eller snarare The Economist – på ett citat från förrförra numret, då de intervjuar ett par ”mid-level Taliban commanders” i Kabul.

Though courteous and hospitable, the commanders expressed ugly views. Asked about an Islamist acid attack on schoolgirls in Kandahar, one said: ”What else do they deserve? A good woman needs only Islam, not school.”

Talibanerna är nu inte så enkelspåriga att de bara slänger syra omkring sig; måna om sitt rykte som påhittiga fyrar har även brandattacker mot skolor varit legio.

Det är svårt att veta vilket inflytande, på det stora hela, som de intervjuade kämparna har, men det de säger ligger helt i linje med talibanernas modus operandum.

Det är möjligt att det i slutändan blir så att Afghanistan till stora delar lämnas över till talibanerna. Sverige kan i alla händelser inte dra lasset själv. Men blir det så, ska ingen jävel sedan kunna komma och säga att vi inte visste vad talibanerna var för typer.

Like This!

Annons

Ett svar to “Förrförra veckans citat”

 1. Bulten i Bo Says:

  ”måna om sitt rykte som påhittiga fyrar har även brandattacker mot skolor varit legio”

  Om du lyssnar på

  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=3071

  får hu höra Tomas Ramberg citera Björn- Åke Törnblom, Svenska Aghanistnakommitten ”Det brinner fler skolor i Sverige än i Afghnaistan”.

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: