Följa Johanna

Migration har varit ett av de hetare ämnena i politisk debatt på sistone. Trots detta har jag själv i stort sett inte skrivit någonting om det. Det beror inte på att jag inte har någon åsikt; jag är generellt för att gränser ska vara öppna och rörlighet fri. Dock inser jag att en globalt helt fri rörlighet är förenad med en hel del svårigheter. Det skiljer sig för all del inte från dagens situation; tusentals och åter tusentals döda på flykt mot Europa är inte vad jag skulle kalla problemfritt.

Men när man tar sig bortom de första slagorden och principerna och börjar grotta i konkreta detaljer blir det, som i många andra frågor, snabbt ganska komplicerat. Och jag har helt enkelt inte tillräcklig sakkunskap för att skriva om migrationsfrågor på ett bra sätt när man kommer till den detaljnivån. Ja, med ”den detaljnivån” menar jag snart sagt vilken detaljnivå som helst som faktiskt har detaljer. Det är inte för att jag tycker det är en oviktig fråga, men jag kan inte sätta mig in i detaljerna i alla frågor, eller ens alla viktiga frågor.

Det är inte utan att jag tycker det är lite synd. Den här bloggen är inte primärt en kanal för Centerpartiet, men jag är ändå med i partiet och delar dess grundsyn på migration. Det vore bra om jag kunde vara lite mer elokvent på området. Men jag har ett bra sätt att komma runt det!
Partiet har en migrationspolitisk talesperson som heter Johanna Jönsson. Hon sitter också i riksdagen för Stockholms stad, så vi springer på varandra… nå, då och då i alla fall. Och hon gör ett jättejobb för att få rätsida på ärligt talat rätt svåra frågor. Praktiska frågor, svaren på ”jaja, men hur ska det funka i praktiken”?
Eftersom jag inte själv har några specialkunskaper kan jag inte alltid bedöma om de lösningar hon å partiets vägnar presenterar är optimala. Vad jag kan bedöma är att jämfört med väldigt många andra, däribland motsvarande talespersoner från andra riksdagspartier, är det mindre löst handviftande och mer bita tag i utmaningar när hon pratar. Kontrasten kan vara bjärt.

Sålunda, om du vill följa någon av
* någon jag rekommenderar att följa i migrationsfrågor
* Centerns talesperson i migrationsfrågor
* någon som är för öppna gränser och jobbar hårt med konkreta lösningar
eller kanske rentav alla tre,
då tycker jag att du ska följa Johanna Jönsson.

Hur gör man det då?
Ett sätt är att göra det på Facebook, jag tror hon har Follow-funktionen aktiverad. Och jag tror att den här länken leder till hennes sida.
https://www.facebook.com/johanna.jonsson.794
Ett annat sätt som hon själv rekommenderar är att följa hennes blogg,
Stadslolla.
Eller hennes instagram som hon också rekommenderar. Jag har dock inte instagram själv, så det tipset får klara sig på egen hand.

Så!

Annons

%d bloggare gillar detta: