Rondlös knockout

I flera år gamla undersökningar har det privata men offentligt finansierade S:t Görans sjukhus varit det sjukhus i Stockholm som både patienter och personal varit mest nöjda med. Orsaken har till stor del kunnat spåras i att ledningen, till skillnad från Landstinget, lyssnat på personalen och låtit den ha inflytande över sin arbetssituation. Utan att ha sett några färska undersökningar så vågar jag gissa att de goda resultaten håller i sig. Läs den här DN-artikeln:
Vården blev effektivare när den heliga ronden försvann
Det finns ingen naturlag som säger att Landstinget inte skulle kunna komma på sådana saker självt, men det verkar aldrig hända i verkligheten. Därför är det så viktigt att det finns andra aktörer. Magin är inte att S:t Göran är privat, magin är att det finns mer än en aktör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s