Fram med popcornen

Det är förstås egentligen överflödigt att kommentera cirkusen på vänstra planhalvan av riksdagen, men ibland är det svårt att låta bli. Ta bara dagens höjdare. Ohly postulerar:
”Vi vill att vi ska ha ett alternativ till Reinfeldt-regeringen, och det kan inte handla om att bedriva en ekonomisk politik på samma grundvalar som de gör. Det måste handla om något annat. Det tror jag att miljöpartiet och socialdemokraterna förstår”
Det vill säga: Den ekonomiska politiken ska bedrivas på andra grundvalar, vilket i denna kontext betyder på Vänsterpartiets grundvalar, utan hänsyn till sådana petitesser som hur mycket pengar man egentligen har.
Att vara generös med andras pengar är Vänsterpartiet i och för sig bra på, och då är kanske inte steget så långt till att vara generös med morgondagens pengar i dag.
Han fortsätter:
”Så sluta käbbla, börja diskutera politik och försök komma överens, det är min uppmaning till de andra.”
Som sagt. Fram med popcornen.

Men jag undrar om inte Ohly, ehuru han säkert har sin stora stund nu, går lite för långt för sitt eget bästa. Nu rider han rimligen på stödet från vänstersossar och möjligen på ett indirekt stöd från dem som tar alla chanser att sabba för Sahlin. Men de senare har redan fått in sin dolkstöt, och de förra reagerade på att Sahlin på eget bevåg uteslöt Vänsterpartiet (om det var det hon gjorde). Frågan är om han kan räkna med fortsatt stöd från denna falang om han fortsätter att obstruera in absurdum.

Annons

%d bloggare gillar detta: