Lokal valupptakt

Nu är det mars, och jag har tänkt börja med det här sedan nyår. Men snart är det september, och eftersom det är val då och det här skulle handla om (riksdags-)valet så är det hög tid att börja nu.
Jag räknar nämligen med att skriva en del om valet innan det är dags.

Huvudsakligen kommer valet att stå mellan två block. Det finns flera alternativ, som jag kanske återkommer till, men huvudmatchen är mellan Alliansen och vänsteroppositionen S-V-MP (eller V-S-MP som det kanske ska skrivas, med tanke på att V tycks ha tagit ledningen i både utrikes- och skattepolitiken). Det kanske är svårt att tro det när man läser den här bloggen, men jag har faktiskt röstat på vänsterhalvan tidigare, om än i min relativa ungdom. Jag utesluter inte att jag kan komma att göra det igen, givet rätt förutsättningar. Det kommer dock inte att bli den här gången, om det inte händer extremt otippade saker i politiken.

När man granskar vår nuvarande regering saknas inte tillfällen att tycka att åtskilligt kunde göras bättre eller helt annorlunda. ”Perfekt” är inte ett ord jag skulle använda för att beskriva den. Grejen är bara att man (jag) då tenderar att jämföra den med en tänkt idealregering. När jag jämför den med det reellt existerande alternativet, alltså S-V-MP, framstår den som värsta wonder kid. Bortsett från kommunikation utåt, som Alliansen varit spektakulärt usel med, så kan jag på rak arm inte komma på ett enda politikområde där oppositionen är trovärdigt bättre än regeringen. Eller jo, kanske ett. Och det kan också finnas avkrokar av politiken som jag försummat som relativt oviktiga. Men över lag är det i sakfrågorna, sett ur min synvinkel, så mycket spel mot ett mål att det nästan är larvigt.

Det betyder som sagt inte att regeringen är någon idealregering, men det är slående att även om jag ibland misströstat så blir jag påfallande ofta så fort en ledande oppositionsföreträdare öppnar munnen påmind om varför det var så bra med regeringsbytet 2006.

Min tanke är att jag ska skriva en bunt inlägg som vart och ett handlar om ett politikområde eller en sakfråga, och specifikt då hur jag ser på de två blockens alternativ inom dem. Jag har inte planerat någon speciell systematik eller tidplan, utan gör som vanligt i en fulblogg – tar det som det kommer, när andan faller på. Däremot har jag skapat taggen ”Val 2010” för det här och liknande skriverier.

Ja nu vet ni. Håll i hatten!

Annons

Ett svar to “Lokal valupptakt”

  1. Val: Vård-skola-omsorg « Ape reft of his tail Says:

    […] är tre månader till valet, så om jag ska hinna avverka någon betydande mängd områden enligt planen med kategorin ”Val 2010″ så är det bäst att jag sätter […]

    Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: