Ett fall framåt

Jag har tidigare varit hård mot Birgitta Rydberg för att hon tvärvägrat ett sprutbytesprogram för narkomaner i Stockholm. Därför är det med icke ringa glädje jag nu noterar att hon har ändrat sig. Eller nå, ändrat sig verkar lite oklart om hon har. Det ser lite surmagat ut tycker jag. Men det spelar i dagsläget inte så stor roll, det viktiga är att hon de facto ställer sig bakom beslutet.

– Jag tror inte att enbart sprutbyte gör någon skillnad [för smittspridningen]. Men vi hoppas på att nå personer som vi tidigare inte har fått kontakt med, se till att de får sjukvård, bygga upp ett förtroende och så småningom få in dem i behandling, säger Birgitta Rydberg.

Nå, det första får vi se. Jag tror att det gör det, men vi får se. Det senare är väl så viktigt.

Sent men godkänt, Rydberg.

Annons

Ett svar to “Ett fall framåt”

  1. Spruträdsla « Ape reft of his tail Says:

    […] Av horvendile Som jag tidigare nämnt så har det varit på gång ett beslut i Stockholm om ett sprutbytesprogram för narkomaner, nu […]

    Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: