Federley och taxiresorna

Jag har upptäckt att jag har som lite av en hobby att försvara Fredrick Federley närhelst det dyker upp något orättvist, vilket det gör då och då. I dag såg jag en löpsedel från Aftonbladet som insinuerade påstod att han tjuvåkte en väldans massa taxi på skattebetalarnas bekostnad. Artikeln står i skrivande stund inte att finna från Aftonbladets förstasida, men söker man efter den så hittar man:
Aftonbladets artikel
och
Federleys kommentar
Där framgår det en del som ger en helt annan bild än löpsedeln.

Grejen är alltså att Federley har en hotbild mot sig som gör att han av Säpo är beordrad att ta taxi. Och att det inte finns någon sådan ruta att fylla i på kvittoredovisningen. Alla som någonsin rapporterat tid eller skrivit en reseräkning torde känna igen sig i att de fördefinierade alternativen inte alltid svarar idealt mot verkligheten.

Frågan om han inte kan betala taxiresorna själv är inte lite fräck. Är det så Aftonbladet tycker att skyddet av Riksdagens ledamöter ska skötas?

Aftonbladet tycker också, att Federley inte borde vara så öppen med var han är någonstans. Det är galet på flera sätt:

 1. Det är inte meningen att någon, politiker eller inte, ska behöva vara hemlig med sin position. Särskilt politiker kritiseras ofta för att vara svårtillgängliga. Borde det då inte vara bra om någon för en gångs skulle ökar sin tillgänglighet?
 2. Aftonbladet själva publicerar en lång och detaljerad lista över Federleys vanor. Vem är det som är oansvarig här egentligen?

På det hela taget är det här riktigt fult av Aftonbladet. Artikeln är hyggligt balanserad, men de vet förstås att många bara läser löpsedeln, och den sätter en helt annan bild. Något nytt lågvattenmärke är det rakt inte, det är inte direkt första gången Aftonbladet är ute och fular. Men det är trist varje gång.

Like This!

Annons

3 svar to “Federley och taxiresorna”

 1. Sven Lundin Says:

  Försvar mot orättvisa är ju OK men det här är väl inte orättvist. När en riksdagsman är ute och rumlar halva nätterna och åker taxi på skattebetalarnas pengar tycker jag att det mer liknar skandal. När han på frågan om det inte vore läge att ur säkerhetssynpunkt knipa igen lite om sina utsvävningar på krogen svarar han att dethär är en fråga för SÄPO att lösa.
  Snacka om översittarfasoner. Samarbete är tydligen inte att tänka på.
  Det är skandal att seriöst parti inte kan rensa ut bland skiten. Vi har inget behov av oseriösa riksdagsmän

  Gilla

  • horvendile Says:

   Du pratar strunt.
   Att rumla på nätterna är, faktiskt, något som är tillåtet i Sverige. Varför du drar in själva rumlandet i det här undandrar sig min bedömning – försåvitt du inte anser att han bör stanna hemma.
   Är din idé om samarbete att gå under jorden?
   Tycker du också att tjejer i korta kjolar borde stanna hemma?
   Borde Anna Lindh ha vett att hålla sig ifrån NK?

   Om det är så här du bedömer vad som är ”skiten” och oseriösa riksdagsmän så bör du tänka över dina bedömningskriterier, och om du tycker att summan 65000 kr/år för personskydd är en politisk skandal så bör du efterlysa en mer driven politisk journalistik än att granska kvitton och slå upp en missvisande löpsedel. Om du inte gillar Federley som politiker så är det en sak, men det här är bara dumt – för att inte nämna riktigt, riktigt dålig journalistik.

   Gilla

 2. Dåliga sätt att bedriva valrörelse « Ape reft of his tail Says:

  […] tidning var för mindre än en månad sedan ute och försökte få det till politisk skandal att Federley, på order från Säpo, åkte mycket […]

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: