Fler fläktar från förr

När jag plockade ut valaffischbilden i förrförra posten ur telefonen hittade jag också en gammal grej jag fotat och tänkt skriva några rader om. Bättre sent än aldrig, eller nå’t.
Det är en dekal från Ung Vänster som jag såg på en stolpe på stan:

Ung Vänster tar ställning!

Okej.
Det är förstås bra att det finns i alla fall en totalitär, mordisk ideologi Ung Vänster har kommit fram till att de inte gillar. Sedan blir det lite oklart. Tror de att ogillande av nazism är något unikt för just Ung Vänster? Jag skulle vilja dra till med en passande metafor, men det bästa jag kommer på är att ”…det är som att säga att man inte gillar nazism”. Det är så självklart att man undrar varför det behöver sägas.

Alltså, det är givetvis bra att de inte gillar nazism. Vi kanske också kan vänta oss kommunikéer om att syre är bra och våldtäkter är dåliga. Möjligheterna är oändliga.

Like This!

Annons

3 svar to “Fler fläktar från förr”

 1. Hinken Says:

  Kan tyckas självklart men det finns tyvärr idioter som aktivt måste bekämpas. Här visar en video hur organiserade dom ändå är:

  En klisterlapp gör kanske inte mycket men det handlar om att hålla uppe ett antirasistiskt självförtroende hos folk. Om man inte gör något växer nämligen rasisternas självförtroende. Sverigedemokraterna just nu skapar en allmän invandrarfientlig attityd i Sverige, detta höjer det politiska självförtroendet hos de riktiga fanatikerna så de känner att de har fler bakom sig när de attackerar invandrare, därav ökar antalet hatbrott.

  Det finns till och med folk som helt öppet säger sig vara nazister och är organiserade. I mina egna öron säger dom ”jag är ond” men dom säger oavsett vad jag tycker.

  Gilla

  • horvendile Says:

   Visst, nazisterna är farliga på riktigt, det ska inte förnekas. De är kanske inte så många, men de har faktiskt dödat folk. Och jag menar vad jag skriver, det _är_ bra att Ung Vänster inte gillar nazism.
   Men vill de ha medalj för det, eller vadå? Man får inga pluspoäng för att inte vara nazist, precis som man inte får pluspoäng för att inte ägna sig åt våldtäkt. Det är ett grundkrav, inte en grund för bonus.

   Gilla

 2. Hinken Says:

  De är inte ute efter någon form av bonus utan vill uppmana folk att aktivt bekämpa rasister. Det är skilnad mellan att bara tycka illa om rasism och faktiskt aktivt bekämpa den. De som sätter upp klisterlappar hör till den senare gruppen och vill med klisterlappar och liknande säga ”vi finns”. Sedan är även dessa aktiva personer i två grupper (alla dessa grupperingar). De som slåss med ord och de som slåss med nävarna. Att slåss med nävar har flertal gånger visat sig bara stärka motståndarsidan, oavsett vem som utövar våldet. Våld föder våld helt enkelt.
  Att slåss med ord handlar om att påverka den politiska atmosfären så rasisterna inte känner något stöd för sina ageranden och för att motverka att fler blir rasister. Okunskap leder väldigt lätt till rasism.

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: