Sverigeröst i världen

Jag har fått ett par frågor om huruvida det går att personrösta på mig utomlands ifrån.
Det verkar vara så att om man när man senast bodde i Sverige var skriven i Stockholms kommun så kan man göra det. Men – det lär kräva att man har rätt valsedel.
Så vi gör så här: om du överväger att rösta på mig i riksdagsvalet – och jag upprepar att jag blir jätteglad för precis varje röst – och behöver få en valsedel skickad, mejla mig så ordnar jag det. Helt enkelt genom att få tag på en valsedel och posta till dig. Enklaste mejladress till mig är dt AT kth.se.

Om det fanns tusentals utlandsröstare som frustade av iver att lägga sin röst på mig skulle det förstås kunna bli ekonomiskt kännbart för mig att skicka valsedlar; som det är nu är jag inte oroad över det.

Jaha, och om man hade velat rösta på mig men inte var skriven i Stockholms kommun senast då?
Väldigt förutsägbart tycker jag då att man bör kunna rösta på Centern ändå. Jag ligger trots allt nära partilinjen i de flesta (om än inte alla) frågor. Tycker du att jag verkar vettig så är C i stort förmodligen en hygglig approximation. Och det gäller förstås även om man bor i Sverige men inte just i Stockholms kommun.

Ja, det var nog det hela. Ett av mina kortaste inlägg någonsin. Känns lite konstigt, men inte bara fel.

Annons

%d bloggare gillar detta: