Here we go again

DN skriver: Huliganer förstörde demonstrationen. Ja det är tennisen i Malmö förstås. (SvD tycks inte vara lika snabba i vändningarna.)
Det borde inte förvåna någon. Men titta på bilden som i alla fall just nu ligger på DNs hemsida. Jag länkar till den:

Hamas i svenskt demonstrationståg - igen

Visst sjutton är det en Hamas-flagga där.
Det är bara att googla på ”hamas flag” för den som vill övertyga sig.
Jag är inte förvånad över det heller.
Det är ju då själva fan att det ska vara så svårt att hålla sig borta från judehatet.
För det är så. Även om vi låtsas att demonstrationen i sig inte har något antijudiskt över sig – vilket torde vara uppenbart, dels med allt som föregått den, dels det som påpekats annorstädes, att det bara är Israel som sådant här riktas mot, aldrig Ryssland, Sudan eller något av många andra exempel – så är viftande av Hamas fana närmast per definition antisemitiskt. Det blir liksom det när organistationen har judeutrotning på sitt pogr… program, oavsett hur demokratiskt vald man är.

Annons

4 svar to “Here we go again”

 1. Caniggia Says:

  Tufft att vara extremvänster. Kul att använda ett politik som en ursäkt att kravalla.

  Neds.

  Gilla

 2. Olle Says:

  inte dags att skrika ”antisemitism” också? Du glömde använda det kortet för att tysta ner alla som inte tycker som dig. Sorgligt.

  Alla människor har rätt att leva i frihet och säkerhet, även palestinska barn!

  Gilla

 3. horvendile Says:

  Olle.
  Man ska givetvis få demonstrera mot Israel. Jag tycker att det är konstigt att, till exempel, Ryssland, Sudan, Iran och många andra länder inte väcker liknande reaktioner. Vad är det som utmärker just Israel? Ändock; visst ska man få demonstrera.
  Men det går inte att komma ifrån att Hamas representerar judehat och – ja, som du vill, här kommer det – antisemitism. Det ska man vara både blind och döv för att missa.

  Det går alldeles utmärkt att formulera hård kritik mot Israels agerande utan att beblanda sig med element som Hamas. Men lik förbannat dyker de upp snart sagt varje gång. Det är beklämmande.

  Alla demonstranter, repeat after me: Min fiendes fiende är inte nödvändigtvis min vän.

  Gilla

 4. Lenko Says:

  Väl skrivet, sorgligt att se att vänstern fullkomligt spårat ut och istället för att stötta demokratier stödjer rasistiska fullkomligt hatfyllda krafter.

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: