Nya fåniga temat

När jag ändå är igång och gnäller på formuleringar i och kring artiklar på nyhetsplats. Sedan ett tag så kör Aftonbladet en kampanj som de kallar ”Nya tuffa Sverige”. Under den rubriken så kör de diverse snyftreportage. I sig inget större fel med det, även om jag ibland kan bli lite trött på att vinkeln ständigt är att det är synd om någon.

Nu senast så handlar det om en dam som inte fått sin operation, utan i stället betalat för den privat. Och visst kan det vara värt att skriva om. Men vad är det som är nytt? Att hon inte fått sin operation av staten? Eh, är det någon som på allvar tror att hon hade fått det under den förra regeringen? Det är väl känt att tillgänglighet är den svenska vårdens problem, och det är inget nytt med det. Om något är nytt i det här så är det att det över huvud taget är möjligt att för egna pengar köpa sig vård, på ett sätt som inte drabbar den som inte har råd att göra det. Det är förstås sämre än att alla får sin operation, men självklart bättre än att ingen kan få det. Oh, förresten. Oppositionen är emot.

Det här är symptomatiskt. Under ”Nya tuffa Sverige” samlas en massa reportage som implicerar att allt elände är den borgerliga regeringens fel, vilket ofta är rent struntprat. Förra gången jag såg rubriken så var det någon som fått för lite pengar från a-kassan på grund av ett rent handläggningsfel, men även det var tydligen en del av det Nya tuffa Sverige. I det gamla goda Sverige gjorde ingen fel, kantänka.

Man ska givetvis få granska och kritisera regeringen. Men den här kampanjen hör hemma i slasken.

Annons

%d bloggare gillar detta: