Ja. Alla har blivit galna.

För det tar inte slut med galenskaperna. Som DN och SvD rapporterar så tänker Israels tydligen inte fullt tillräkneliga regering protestera officiellt hos svenska UD:

”Pressfrihet innebär att publicera sanningen och inte lögner”

Och då ska regeringen avgöra vad som är sant också, va? Att ta sig för pannan och stöna (2:20 in i klippet) tycks mig inte tillräckligt.

Samtidigt i Sverige så intervjuas Boström, upphovsman till den eländiga artikeln, i P1 Morgon. Där hade han chansen att visa om han över huvud taget hade något på fötterna. Det hade han förstås inte. Däremot passade han på att få in en referens till judens makt över medierna (eller med de ord han valde, ”Israel har världens största propagandaapparat”, om jag minns rätt). Någon som är med på ett bingo i antisemitiska myter?

Mot honom talade Anna Veeder sansat, kanske väl återhållsamt för min smak (även om jag kan förstå varför). Läs gärna hennes längre redogörelse på Newsmill.

Samtidigt, på Aftonbladet… så fortsätter man att löpa amok i det intellektuella vardagsrummet. Jag har främst två saker att säga om det.

 1. De vägrar naturligtvis att kalla det en debatt om antisemitism, utan sätter det inom citationstecken, debatt om ”antisemitism”. Men låt oss göra den här förvisso inte perfekta parabeln. Om jag påstod att anledningen till att svarta i USA i snitt har lägre inkomster än vita är att de saknar högre intellektuella fakulteter, men att de å andra sidan är barnsligt glada och har rytmen i blodet – skulle det vara rasism, eller skulle det vara en viktig fråga som USAs regering borde bemöta?
 2. Enligt Aftonbladet är det här inte alls en viktig debatt, utan vi borde i stället debattera den allmänna situationen i de palestinska områdena. Tja, tydligen klarar Aftonbladet inte av att hålla två tankar i huvudet samtidigt, utan bara en får plats. Med exakt samma argument skulle jag då vilja säga: Nej vi ska inte debattera Israel och Palestina alls, utan Darfur och bara Darfur, för där begås långt värre brott mot mänskligheten, och följaktligen kan vi inte tala om något annat.

Tidigare poster i samma ämne:
Har alla blivit galna, nu igen? i förrgår och This just in: Judar äter barn i måndags.

Annons

10 svar to “Ja. Alla har blivit galna.”

 1. age Says:

  Ingen rök utan eld…..
  sen vore det inte förvånande med tanke på israels folkmord på palestinier

  Gilla

  • horvendile Says:

   Jag är med Jenny nedan (09:24) här.
   ”Ingen rök utan eld” är inte ett giltigt argument.
   Varför inte intressera sig för alla de missförhållanden som det faktiskt finns belägg för i stället?
   Vidare; det finns mycket att säga om Israels hantering av palestinier och deras territorier, men något folkmord är det inte fråga om, i någon vedertagen mening av ordet.

   Gilla

 2. Matte Says:

  Jag tror inte Aftonbladet och Boström hade väntat att artikeln skulle få sådan uppmärksamhet som den har fått. Aftonbladet hade nog en ganska ”slapp” inställning till artikelförfattaren, artikeln och trodde på vad han sa och skrev. Ska dom nu be om ursäkt?
  Det vill dom nog inte, även om den är inte är sann, sällan svensk media gör det även om det inte är sant vad dom sagt och skrivit. Nu försöker dom och dom som stöttar artikeln på alla möjliga sätt och medel att ”glida ur” det hela.

  Gilla

 3. Jenny Says:

  Ingen rök utan eld….!

  Det är nog det vidrigaste uttryck som finns. Med det kan man berättiga häxbränningarna på medeltiden. För om någon har sagt att Anna är en häxa så måste det vara sant – ingen rök utan eld.

  Det finns massor med rök i världen som pyr jättefint utan eld!!!

  Gilla

 4. Arken Says:

  Vi vet att skurkstaten Kina mördar oppositionella och säljer deras organ. Vi vet att skurkstaten Pakistan mördar fattiga och säljer deras organ. Varför skulle inte skurkstaten Israel göra samma sak?

  En rabbin säljer organ i USA från Israel. VARIFRÅN KOMMER ORGANEN I ETT LAND MED ORGANBRIST!!?

  Människor kidnappas och mördas, kommer tillbaka med uppskuren buk och begravs sedan omedelbart för att omöjliggöra obduktion. VARIFRÅN KOMMER ORGANEN I ETT LAND MED ORGANBRIST?

  Det är en befogad fråga som man har all rätt i världen att ställa, utan att den frågan ska slätas över med nonsens om antisemitism.

  Du är en lögnare och retoriker och ingenting annat. Skäms.

  Om du svarar på min kommentar, svara då på den här frågan och ingenting annat; VARIFRÅN KOMMER ORGANEN I ETT LAND MED ORGANBRIST?

  Gilla

  • horvendile Says:

   För det första är det här min blogg, inte din. Jag bestämmer reglerna här, inte du.
   Vänligen skrik inte.
   Organen i detta fall tycks komma från (fattiga?) israeler som fått betalt för dem. Den kanalen är inte legal. Därav organbrist.

   Du beskyller mig för att vara en lögnare utan att säga vad jag ljuger om. Om du svarar på min kommentar, svara då helst inte alls förrän du lärt dig att iakttaga normalt hyfs.

   Gilla

 5. Matte Says:

  Boström, nu måste du verkligen krypa till korset och redogöra och bevisa att artikeln är sann och inte innehåller lögner. Det är inte bra för Sverige att få nya fiender, det kan skada vårat land och rykte.

  Gilla

 6. horvendile Says:

  Arken: Det är inte utan att du är lite osammanhängande i sin argumentation. Men visst. Och varför inte Sverige? Det försvinner en hel del barn i sverige varje år. Kan vi bevisa att inte staten mördar dem och stjäl deras organ?
  Nej det kan vi inte, för det är som jag har skrivit oftast omöjligt att bevisa att något inte sker i det fördolda. Icke desto mindre skulle det vara absurt att hävda att så sker bara för att motsatsen inte går att bevisa.

  Det är samma sak med Israel i det här fallet. Det är, som jag också har skrivit, givetvis i princip möjligt att anklagelserna är sanna. Men det finns inget som tyder på det. Det som Boström presenterar är inte ens indicier. Det finns ingen sakfråga här, utom en djupt obehaglig artikel.

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: