Känd från svt

Med en månad kvar till valet har svt släppt kandidatdelen av sin valkompass. Nu kan man alltså kolla av sig mot enskilda riksdagskandidater, inte bara partier. Det är den enda av de större valkompasserna som jag deltagit i genom att svara på frågor och lägga upp information om mig. Som snabbguide till min politiska linje är den inte alls tokig.
Här är direktlänk till min kandidatsida.

Jag uppskattar särskilt att man inte bara kunnat svara på frågorna genom att klicka i en skala, utan även kunnat lämna en kommentar. Det har jag gjort på de flesta frågor. Det ger både möjlighet att nyansera sitt svar och förklara hur man läst frågan; förmodligen oundvikligen kan flera frågor tolkas på olika sätt.

Hur som helst, nu har du alltså möjlighet att göra en snabb matchning mot mig och en väldans massa andra. Du kanske trodde att vi var överens? Vänta bara tills du läst mina enkätsvar!

Som fotnot har jag kollat vilka kandidater som enligt kompassen ligger mig närmast. Föga förvånande mest centerpartister. På nio-i-topp hittas Andreas Bjerke, Alfred Askeljung, Johan Hedin, Karl Malmqvist och Estrid Faust. Nota bene att Johan Hedin toppar listan i Stockholms kommun*. Det betyder att om du kryssar mig och jag inte kommer in, och Centern får mandat från Stockholm – något annat vore överraskande – så har du ändå hjälpt in någon som ligger nära mina åsikter.

*Egentligen inte. Annie Lööf står överst, men hon lär komma in från en annan valkrets, och då hamnar Johan Hedin överst.

Tillägg:
Jag kom på att det kunde vara smart att här åter länka till det inlägg där jag skriver om min kandidatur. Det blir mycket korsochtvärslänkande nu.

Annons

5 svar to “Känd från svt”

 1. Jan Andersson Says:

  Jahaja, du kom topp 3 i matchningen. Inte illa.

  Gilla

 2. Christian Says:

  Du matchade faktiskt mig också ganska bra, men även om du kom med på prispallen, så kom inga av dina partikamrater ens med i topp 20. Om man bara skulle utgå från valkompassen så vore du tyvärr nog för långt ifrån valbar plats för mig. Ditt parti som helhet blev rankat som 3:a på min lista.

  Gilla

  • horvendile Says:

   Hm, konstigt. Alltså jag tror dig, men det förvånade mig eftersom flera – som topplistade Johan Hedin – hamnade så nära mig när jag körde testet.
   Ja just ja, det skrev jag ovan.
   Ändå – kul att hamna högt på din matchning!

   Gilla

   • Christian Says:

    Ska man vara ärlig så fanns det _väldigt_ många kandidater, från flera olika partier, som låg inom 5 %-enheter från den bäst matchade. Utanför topp-20-listan är alltså inte nödvändigtvis en total felmatchning.

    Jag hade inte tänkt att enbart basera mitt röstande på valkompassen, i vilket fall som helst.

    Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: