This just in: Judar äter barn

En blänkare bara.
Aftonbladet har en artikel i dag (i kulturdelen, var annars) som driver tesen att Israel dödar palestinier i syfte att plundra dem på organ.
Det finns inga bevis för att så sker. Man tycks inte reflektera över att det är ett rätt långt steg från att köpa organ av folk till att kidnappa och mörda dem för att plundra kropparna. Det som finns är en sjutton år gammal anekdot, som inte ens i sig säger att det pågått organplundring.

Det är förstås utomordentlig svårt att bevisa att organplundring inte förekommer, precis som det är svårt att bevisa frånvaron av precis vad som helst. (Jag kan inte bevisa att det inte ligger en tekanna i omlopp kring Pluto, men det betyder inte att det gör det. Jag kan inte bevisa att tomten inte finns… och så vidare.) Det kan förstås i princip vara så som artikeln mer än insinuerar. Däremot så passar det här extremt väl in med den seglivade antisemitiska myten att judar för egen vinning/hedonism organiserat slaktar barn av ickejudar. Till och med artikelns rubrik, ”Våra söner plundras på sina organ”, är som gjord för att associera till just mördandet av spädbarn för att ta tillvara deras blod.

Jag borde kanske inte vara förvånad. Men det är anmärkningsvärt att Aftonbladet med så lite på fötterna publicerar något som bär alla tecken på traditionell antisemistism i modern skrud.

Uppdatering:
SvDs ledarblogg har nu uppmärksammat artikeln. Alltid något.

Annons

8 svar to “This just in: Judar äter barn”

 1. Hrafn Steiner Says:

  Det är inte stor skillnad mellan rött och brunt.
  tillsammans med artikeln om Ira Rennert visar det en ganska mysig trend inom Aftonbladet

  Gilla

 2. Gertkvist Says:

  Hela härvan av underliga och overifierade påståenden. Varför genomförde inte palestinierna själva en obduktion (eller bara fotograferade alla sår på den döde) om de nu var övertygade om organstöld? De gick miste om en oerhört kraftfull anklagelse mot Israel.

  Varför lämnade israelerna tillbaka de organbestulna kropparna? Det är ju upplagt för katastrof.

  Hur bra är njurarna på en person som blivit skjuten i buken med höghastighetsvapen? Sker det inte diverse hydrostatiska skador på inälvor mm?

  Njurar tas väl ut från ryggen, inte buken. Varför gräva sig genom hela människokroppen i onödan?

  Varför behöver israelerna köpa organ från Turkiet om de nu plundrar palestinier på organ?

  Bah! Rykten som vidarebefodras helt utan vare sig fakta- eller verklighetskontroll. Äkta AB Kultur-kvalitet.

  Gilla

 3. Bodström och organstölderna « Anna Veeder Says:

  […] skrev Mike Kushner om samma ämne. Känns aktuell i dag också. Läs dessutom gärna den här  bloggposten, som påpekar att ”det är förstås utomordentlig svårt att bevisa att organplundringinte […]

  Gilla

 4. lou Says:

  Thank you aftonbladet!
  You have now clearly gone too far
  No more grey area inbetween ”criticism of israel” and ”antisemitism”
  This is blood libel pure and simple
  And need to be rapported
  Aftonbladet need to apologise

  Gilla

 5. Spezi Says:

  One should not forget that this ”journalist” is a left-wing-radical who hates Israel, so no wonder how many lies he can take and make a story out of it that looks authentic….. SHAME FOR SWEDEN to have such a person who writes. He is obviously not one of the educated people in Sweden

  Gilla

 6. Aftonbladet, det är ert hat och unkna metoder som kritiken gäller « FRED I MELLANÖSTERN Says:

  […] Bloggar: – Erik Svansbo: Jan Helin bör ta sitt ansvar och avgå – Sapere aude om Antisemitismen i Aftonbladet – Fredrik Axelsson: Det är så att man skäms – Jonathan Leman och SKMA: Obehagliga anklagelser i Aftonbladet – Charlotte Wiberg: Ständigt dessa jobbiga judar – Mikael Tossavainen: Organs for Anti-Semitism – Gita: Värst, värstare, värstast – Anna Veeder: Boström och organstölderna – Israelnyheter (Finland): Aftonbladet tar priset i osmaklighet – Ape reft: This just in: Judar äter barn […]

  Gilla

 7. Någonting har hänt « Ape reft of his tail Says:

  […] Uppdatering För referens och shameless self promotion, länkar till det mesta jag skrivit om det här, nyast överst: Eyes on the money Har alla blivit galna, nu igen? This just in: Judar äter barn […]

  Gilla

 8. Ja. Alla har blivit galna. « Ape reft of his tail Says:

  […] poster i samma ämne: Har alla blivit galna, nu igen? i förrgår och This just in: Judar äter barn i […]

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: