Har alla blivit galna, nu igen?

Den här Aftonbladet-artikeln om judar som bakar bröd på barnablod som jag skrev om för två inlägg sedan, den verkar få folk att gå in i härdsmälteläge. Det här skulle kunna bli ett riktigt fint inslag i Spanarna på radio.

Exempel ett:
Företrädare för Israels regering, som inte heller tidigare har varit precis what the doctor ordered, gör utfall mot Sverige och tycker att sådant här ska inte få tryckas. Mm, yttrande- och pressfrihet, någon? Den gäller alla, inklusive nazister, Lars Vilks och, givetvis, Aftonbladet. Hur svårt kan det vara att hålla isär åsiktsyttringar man ogillar och åsiktsyttringar man vill förbjuda? Det borde Israels regering klara.

Exempel två:
Sveriges ambassadör som ger sig in och hytter med fingret åt Aftonbladet. Lärde hon sig ingenting av Laila Freivalds? För det här snacket att det är något unikt, det ambassadören gjort, det stämmer inte. Freivalds var ute i samma ärende när det begav sig. Lyckligtvis tycks inte ambassadören ha UD med sig i frågan, utan har antagligen tagit en rejäl cykeltur på egen hand.

Exempel tre:
Aftonbladets chefredaktör. Han hade kunnat säga något luddigt om att vi har yttrandefrihet, yadda yadda. Det gör han i och för sig. Men han sätter också igång med att försvara artikeln i sig, och riktar frågor till Israel som om det fanns något substantiellt över huvud taget i den annat än modern antisemitism. Finns det någon kvar på Aftonbladet med ett uns omdöme? Att kulturchef Linderborg försvarar självmordsbombare i Irak och utan någon överdrift att tala om inte uppvisar någon tydlig skillnad mot en tvättäkta stalinist visste vi sedan gammalt, men chefredaktören också? Ska vi verkligen behöva döpa om dem till Antisemitbladet? Kort sagt, har alla blivit galna?

För det är förstås det som är spaningen. Har alla blivit galna?

Jag orkar inte ens länka till eländet.

Uppdatering:
Eller okej. En länk kan jag orka, efter en stärkande paus. SvD får in exempel på det mesta av ovanstående i en enda artikel.

…och så har jag orkat länka till ursprunget för ”Antisemitbladet”.

Uppdatering 2:

3 svar to “Har alla blivit galna, nu igen?”

 1. D Green Says:

  Ja, alla har blivit galna.

  http://konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/2009/08/mer-organstold-censur-och.html

  Gilla

 2. Någonting har hänt « Ape reft of his tail Says:

  […] self promotion, länkar till det mesta jag skrivit om det här, nyast överst: Eyes on the money Har alla blivit galna, nu igen? This just in: Judar äter […]

  Gilla

 3. Ja. Alla har blivit galna. « Ape reft of his tail Says:

  […] poster i samma ämne: Har alla blivit galna, nu igen? i förrgår och This just in: Judar äter barn i […]

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: