Blodtryckshöjare

Jag har tidigare skrivit att V tycks ha fått ett stort inflytande över vänsterblockets politik. Den som betvivlar det kan läsa denna artikel i SvD: Reträtt av USA rödgrönt krav
Egentligen är artikelns ingress en bra sammanfattning, så jag snor den.

En rödgrön regering ska kräva att USA lämnar alla sina militärbaser runt om i världen. Experter varnar för att följderna blir instabilitet och kapprustning. I Afghanistan är Sverige beroende av USA som från sina baser undsatt svenska soldater.

När jag ändå är ute och snor texter från andra, och dessutom inte har så gott om tid just nu, så kan jag lika gärna länka till Hökmark som i mitt tycke mycket bra sammanfattar. Utdrag (men läs gärna hela):

Det finns en genomgående konsekvens i det rödgröna kravet. Det är demokratins fiender som vinner om amerikanska trupper lämnar. Det är Ryssland som vinner gentemot de baltiska staterna och Europa i övrigt. Det är Kina som vinner i Asien. Nordkorea som vinner på den koreanska halvön. För att ta några av de viktigaste exemplen. De rödgröna kräver inte att ryska trupper ska tas hem från Georgien eller från Ukraina.

Så, man kan inte komma överens om grundläggande saker hemmavid, vare sig i utrikespolitik eller annat (läs gärna Uppdatering 2 i min post ”Val: Regeringsduglighet och lite trafik”), men man kan tänka sig att lägga energi på att diktera hur andra länder ska handha detaljerna i sin utrikespolitik gentemot USA.
Det här skulle vara tisdagens garv om det inte vore en fullt realistisk möjlighet att de vinner valet. Som det är nu är det mer… nja, inte en mardröm direkt. Det enda som kravet kommer att åstadkomma är att få Sverige att framstå som en åsna som bäst ignoreras. Men om det ska tas som en indikation på de prestationer man kan förvänta sig av en rödgrön regering så är det inte utan att jag får lite ont i magen.

Annons

3 svar to “Blodtryckshöjare”

 1. frk Faasanswärd Says:

  Skulle USA mot förmodan göra som den rödgröna röran i Sverige tycker lever vi betydligt farligare än i dag. Europa låge då öpper igen för Ryssland. Asien för Kina. Sydkorea för Nordkorea. Och inte minst Israel vore borta på en dag, dä den muslimska massorna väller in.
  Vi är fria här i Europa tack vare USA´s kärnvapenparaply.
  Det förtjänar att nämnas flera gånger. Varför kräver man inte samma sak av Ryssland ?

  Att tokvänstern får igenom ett totalt orealistiskt förslag betyder inget annat än att omvärlden återigen kan skratta åt Sveriges naivitet.

  Gilla

 2. Militärbaser eller amerikanska militära intressen « Claeskrantz.se Says:

  […] krav: USA ut ur världen!, Verkligheten är vänsterns största fiende, Go home Yankees!, Blodtryckshöjare, ANTI-AMERIKANISMENS ANSIKTE, Lars Ohly är nöjd, Att lovsjunga andra länders styre!, Nu griper […]

  Gilla

 3. Oberoende Moderat finner en överenskommels … « essbeck Says:

  […] 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, […]

  Gilla

Kommentarer är stängda.


%d bloggare gillar detta: